Prenosniki – kupujte jih na spletu, ker so cenejši

Katerakoli internetna prodajalna, pa čeprav najnovejša ali ogromna, ima pluse ter slabosti. Pri posamezniku se pripeti, da pozna samo prednosti, slabosti pa ne pozna. Pa si za začetek preberimo največje ugodnosti, ki nam jih ob plačevanju prek spleta ponujajo spletni prodajalci. Za marsikoga zelo pomembna ugodnost je, da so paketi, ko jih sprva plačamo, zelo hitro odpremljeni na naš naslov. Omenjeno preprosto ter srečno nakupovanje tako marsikaterega plačnika pripelje do tega, da produkte vedno nakupi prek spleta, namesto, da bi odšel v veleblagovnico, tam iskal blago in tratil energijo. Precejšen plus je tudi raznovrstna izbira blaga, ki jih internetne prodajalne ponujajo iz svoje zaloge. Pri modernih trgovinah lahko na spletu nabavimo domala vse artikle, ki jih hočemo, na voljo so: spominski moduli in še mnoge druge računalniške.

Dosti bolj preprosto tudi brskamo, če pri 1. prodajalcu želenega izdelka nimajo. S par kliki le odpremo novo internetno prodajalno, najdemo naš predmet ter ga plačamo. Tako ni nobenega tekanja sem in tja, prebijanja med policami in ponovne izgube časa. Bonus, zaradi katerega se splača zapravljati prek interneta ter bo vesela predvsem naša denarnica, pa so nizke cene. Velikokrat imajo internetni trgovci za prenosne računalnike občutno nižje cene kot fizične trgovine, to pa res ni malo. Veliko medmrežnih trgovin pa nam ob plačilu ponuja bonuse in druge bonitete.

Prenosni računalnik

Prenekateri nakupovalci se sprašujejo, čemu so celokupni stroški v spletni trgovini neredko bistveno nižji kot pa stroški nabave v pravih butikih. Vzrokov za razlike v ceni je več, vodilni pa je, da spletna prodajalna za odpremo artiklov nima ogromnih stroškov z najemom, kot jih najdemo v pravih prodajalnah. Si zmorete zamisliti, kako visoki so stroški najema prodajalne v katerem izmed ogromnih shopping centrov? Najemnine so drage ter zlahka dosežejo nekaj sto ali tisoč €, zaradi tega pa mora prodajalec v promet ponuditi veliko več produktov, da prične ustvarjati dobiček. Posledično marsikateri izmed trgovcev še za nekaj evrov podraži artikel, ceno podražitve pa na koncu nosimo mi – naročniki. Vendar odhodek plačila prodajalne ni edina sprememba cene, kar na koncu plačamo plačniki. Odhodkom je smiselno dodati še strošek ohranjanja fizične prodajalne ter skladišča, honorarje zaposlenim in vse ostale vsakdanje odhodke, na katere naletimo tekom poslovanja. Vidite lahko, da spletna trgovina za prenosne računalnike teh odhodkov nima oziroma so minimalni, saj se cel nakup vodi prek virtualnega omrežja ter pošte. Tako so celokupni odhodki prodajalne ob zaključku precej nižji kakor pa pri pravi blagovnici, to pa pomeni, da zmore prodajalec spustiti ceno artikla ter vseeno naredi plus.

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste v nakupovalnem centru plačali toliko produktov, da jih niste mogli spraviti do stanovanja? To se nam dostikrat pripeti zlasti ob nakupu hrane, včasih pa še pri drugih pohodih v trgovino. Če bomo produkte nabavili prek interneta, je to še ena izmed zagat, ki je ni več. Ob internetnem plačilu bodo namreč naročeni kosi prineseni na naš naslov oz. prav do vhoda. Eden izmed najpogostejših protiugovorov na to trditev je, da moramo za prevoz na dom še vedno plačati ceno poštnine.

To drži, a zavedati se je treba, da končni odhodki nikoli niso tako visoki, pri velikih naročilih pa nam lahko medmrežna trgovina naročeno odpremi povsem brez stroškov. V vsakem primeru pa z medmrežnim nakupom prihranimo, tako cenjene ure kakor tudi energijo. Posamezniki pa se za naročilo prek spleta ne odločijo, ker so mnenja, da po nakupu artikla ne morejo poslati nazaj. To prav tako ni res, saj lahko izdelek, če ne deluje oziroma če po prejemu blaga ugotovimo, da smo izbrali premajhno številko, vrnemo nazaj v prodajalno ali prosimo za nov produkt. Misel, da bomo po plačilu ostali z artiklov, ki ga ne bomo mogli nositi, je tako odveč. Vedno več kupcev pa se za spletni nakup odloča tudi zaradi ne-težkega, hitrega in varnega plačevanja. Današnje online trgovine namreč nudijo raznolike poti plačila in sprejemajo praktično vse – od bančnih kartic do spletnega denarja, mogoče pa je tudi plačevanje po povzetju, vnaprej ter celo z GSM telefonom. Res je, da je bilo še včasih naročanje prek interneta mogoče samo s pomočjo »plastike«, a na veselje mnogih se to v današnjih časih menja. Na voljo so nam različni načini plačila, med njimi pa bomo gotovo našli tudi tistega, ki nam bo všeč.

Dodaj odgovor